Projecten

Op het vlak van zorgverbetering houdt RZWN zich bezig met innovatie projecten. Hierbij gaat het om informatie die verkregen wordt door bijvoorbeeld het invullen van vragenlijsten zoals de Reumacheck en de DQRA vragenlijst. Naast de standaardinformatie zoals bloedwaarden en röntgenbeelden krijgt de reumatoloog op deze manier aanvullende informatie voor een completer beeld, wat een positieve weerslag heeft op de behandeling.

Enkele projecten:

  • Kwaliteit van Leven: Reuma heeft vaak een grote impact op het dagelijkse leven. Wij vinden uw kwaliteit van leven erg belangrijk en tijdens de behandeling praten wij hier ook over met u. Door middel van het invullen van vragenlijsten geven wij u alvast de mogelijkheid de informatie over uw kwaliteit van leven met ons te delen, zodat we samen met u tijdens het consult gericht kunnen praten over hoe we uw kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Het invullen van de vragenlijsten is geheel vrijwillig. U hoeft de vragenlijsten niet in te vullen en dit heeft geen gevolgen voor uw verdere behandeling. U kunt hier klikken voor meer informatie over het programma ‘Kwaliteit van leven’.Op dit moment hebben wij alleen vragenlijsten voor de volgende diagnoses: voor  RA, PsA en Bechterew. Wij werken de komende periode aan de uitbreiding van onze vragenlijsten. RA, PsA en Bechterew. Wij werken de komende periode aan de uitbreiding van onze vragenlijsten.
  • Laaggeletterdheid: aandacht voor begrijpelijk maken van voorlichting door bijvoorbeeld videofilmpjes over diagnose en medicatie. Indien nodig kan RZWN ook het contact met het Taalhuis verzorgen.
  • Maatschappelijk reumaverpleegkundige. Met name de mens naast de ziekte is belangrijk. RZWN wil waar nodig extra ondersteuning bieden bij het omgaan met de ziekte. Van  belang is om te zorgen voor de patiënt als geheel

Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Met plezier zijn we u van dienst.
U kunt mailen via of bellen naar 085-028 02 84