Vergoeding zorgverzekeraar

Wij garanderen u dat u niet hoeft bij te betalen voor onze dienstverlening, behoudens het eigen risico: de door ons geleverde zorg wordt dus volledig vergoed. U hoeft zich geen zorgen te maken.

De zorg wordt door zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. De gecontracteerde zorg geldt voor de volgende zorgverzekeraars:

  • CZ (waaronder tevens Delta Lloyd en OHRA vallen)
  • Multizorg VRZ ( waaronder tevens ASR, Ziektekostenverzekeringen, ONVZ, Eno, Zorg en Zekerheid, VVAA, PNO, Ditzo, de Amersfoortse, Salland, Energiek, HollandZorg, IAK, Aevitae en Caresco vallen)
  • DSW en Stad Holland
  • Menzis (waaronder tevens Azivo en Anderzorg vallen)
  • VGZ (waaronder tevens IZA, TRIAS, IZZ, UMC, SZVK, Zorgzaam, Univé, ZEKUR, Bewuzt, Plus vallen)

Nog niet alle zorgverzekeraars hebben dit op hun website doorgevoerd. Het duurt een tijd voordat dit administratief verwerkt is.

Achmea Zilveren Kruis
Reumazorg Flevoland heeft contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Achmea Zilveren Kruis. De zorg in Flevoland wordt als ongecontracteerde zorg bij Achmea Zilveren Kruis gedeclareerd. Echter, ook bij ongecontracteerde zorg, garanderen wij dat u niet hoeft bij te betalen voor onze dienstverlening, behoudens het eigen risico: de door ons geleverde zorg wordt dus volledig vergoed. U hoeft zich geen zorgen te maken. Afhankelijk van uw polis ontvangen wij 75-100% van de factuur. Het restant wordt kwijtgescholden.

WETTELIJK EIGEN RISICO

In de Zorgverzekeringswet is het eigen risico voor 2018 vastgesteld op € 385. Dit betekent dat u, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw basisverzekering, tenminste de eerste € 385 van uw zorgkosten in 2018 zelf dient te betalen. Het kan ook zijn dat u een hoger eigen risico heeft afgesloten, dan is het bedrag dat u  moet betalen hoger dan € 385. Dit bedrag is éénmalig, geldt voor alle basisverzekeringen en staat los van de medisch specialist waar u naartoe gaat. Indien de kosten van uw behandeling (of een deel daarvan) de eerste kosten zijn die u in 2018 maakt, zal uw zorgverzekeraar het eigen risico bij u in rekening brengen. De wijze en het moment waarop zorgverzekeringen deze rekening versturen verschilt per verzekeraar. Voor meer informatie over uw eigen risico kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

VRAGEN OVER ZORGKOSTEN

Heeft u vragen over zorgkosten? Bekijk dan de site van NZa met betrekking tot de zorgnota. Hier vindt u meer informatie en antwoorden op diverse vragen over zorgkosten.

TARIEVEN

Het passantentarief geldt indien u niet (binnen Nederland) verzekerd bent. Dit passantentarief is de totaalprijs voor de behandeling. Deze passantentarieven kunnen afwijken van prijzen die voor dezelfde behandelingen overeengekomen zijn met zorgverzekeraars.

Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Met plezier zijn we u van dienst.
U kunt mailen via of bellen naar 085-028 02 84