Diagnose

Komt u voor het eerst bij RZWN of bent u reeds patiënt? Wij informeren u graag over de verwijzing door de huisarts, voorbereiding van het eerste bezoek aan de reumatoloog, het eerste consult en het controlebezoek.
VERWIJZING HUISARTS

Voor een bezoek aan de reumatoloog heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Wanneer u klachten heeft dient u eerst bij uw huisarts een afspraak te maken. Uw huisarts besluit vervolgens of u wordt doorverwezen naar de reumatoloog. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u binnen twee weken bij Reumazorg Zuid West Nederland terecht op de locaties.

VOORBEREIDING EERSTE BEZOEK AAN DE REUMATOLOOG

U maakt kennis met de reumatoloog, reumaverpleegkundige of physician assistant die u onderzoekt. We prikken meteen bloed en doen aanvullende onderzoeken. De uitslag daarvan, en eventuele vervolgstappen, bespreekt u met dezelfde arts die u heeft onderzocht.

Eerste bezoek? Meld u eerst bij de secretaresse
Wanneer u voor het eerst bij de reumatoloog komt, verzoeken we u te melden bij de secretaresse. Samen met haar controleert u uw inschrijfgegevens waarna u vervolgens verder geholpen wordt.

Lijstje van geneesmiddelen
Het is tevens van belang dat de arts weet welke medicijnen u momenteel gebruikt. Daarom vragen we u een lijstje mee te nemen met de geneesmiddelen die u gebruikt. U kunt een geprint overzicht opvragen bij uw apotheek, maar u mag de lijst ook zelf schrijven of de medicijnverpakkingen meebrengen.

De eerste afspraak duurt ongeveer een halfuur.

EERSTE CONSULT

Wanneer u voor het eerst bij Reumazorg Zuid West Nederland komt, kunt u zich melden bij het secretariaat. Zij lopen met uw gegevens door zullen deze controleren. Wanneer u vooraf bloed moet laten prikken, dient u een halfuur eerder op de locatie aanwezig te zijn. Indien dit het geval is, staat dit in de brief die u thuis ontvangt. Wanneer u bij de reumatoloog op consult komt, zijn uw bloeduitslagen inzichtelijk.

Anamnese
De eerste afspraak begint met een gesprek met de reumatoloog. In sommige gevallen dient u voorafgaand bloed te laten prikken. Tijdens het consult vertelt u over uw situatie en klachten. De reumatoloog stelt aanvullende vragen, ook over andere mogelijke klachten. Tevens wordt uw medicatiegebruik besproken. Verder is er aandacht voor ziekten in de familie, uw eerder doorgemaakte ziekte(s) of operatie(s), uw werksituatie en de invloed van de klachten op uw leven.

Lichamelijk onderzoek
U wordt onderzocht door de reumatoloog. De arts kijkt bijvoorbeeld naar uw gewrichten. Daarnaast kan de arts ook op indicatie een algemeen lichamelijk onderzoek verrichten (naar uw hart en longen luisteren). Na het onderzoek zijn eventuele bloeduitslagen binnen en bespreekt de arts met u de bevindingen.

Aanvullend onderzoek
Na het lichamelijk onderzoek is eventueel aanvullend bloedonderzoek nodig en röntgenfoto’s. Het laboratoriumonderzoek kan volledig plaatsvinden op de locatie van RZWN zelf. In andere gevallen wordt u verwezen naar een ziekenhuis of prikpost in de buurt. Het röntgenonderzoek kan plaatsvinden bij Reumazorg Zuid West Nederland locatie Roosendaal, het SHL, het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, ziekenhuis Zorgsaam of het Bravis ziekenhuis.

CONTROLEBEZOEK

De arts kan in overleg met u bepalen om controleafspraken in te plannen.

Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Met plezier zijn we u van dienst.
U kunt mailen via of bellen naar 085-028 02 84